

Baykar’ın Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar Azerbaycan’da İctimai TV kanalında konuşma yaptı.
Azerbaycan’da İctimai Kanalına açıklamalar yapan Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, ”Bayraktar TB-2’yi 2012 yılından itibaren geliştirmeye başladık, 2014’te envantere girdi. Bu nedenle ülkemizde terörle mücadelede kullanıldı ve büyük bir kuvvet çarpanı oldu. Yani adeta terörün kökünü kuruttu. Bununla beraber Bütün dünya Karabağ harekatında da maharetlerini görmüş oldu.” Bayraktar ek olarakta Azerbaycan’a ”Güç birliği yapmalıyız” çağrısı yaptı.
Selçuk Bayraktar, Türkiye’nin ürettiği yerli ve milli insansız hava araçlarının maharetlerinin Karabağ Harekatı’ndaki başarısı net bir gözle görüldüğünü konuştu.
Selçuk Bayraktar, ”TB-2’yi 2012 yılından itibaren geliştirmeye başladık, 2014’te envantere girdi. Ülkemizde terörle mücadelede kullanıldı ve büyük bir kuvvet çarpanı oldu. Yani adeta terörün kökünü kuruttu. Bununla beraber bütün dünya Karabağ harekatında da maharetlerini görmüş oldu.”
KARDEŞ ÜLKE İLE GÜÇ BİRLİĞİ YAPMALIYIZ
”Biz Türkiye’de buna milli teknoloji hamlesi diyoruz. Yani sadece üreten değil önce hayal edip araştırıp geliştirip tasarlayıp sonra üretilen bir teknoloji olduğunda gerçek anlamda uluslara faydası olduğunu düşünüyoruz.”
İKİ DEVLET TEK MİLLET
Selçuk Bayraktar, Azerbaycanlı gençlere de önerilerde bulundu.
”İki devlet tek millet” çatısı altında yüksek teknoloji alanında güç birlikteliğiyle yapılması gerektiğini belirtti.