

Gazetemize açıklamalarda bulunan Himmet Keysan CHP Denizli Büyükşehir Gurup başkan vekili ve Pamukkale Meclis üyesi : “Bu bölgeye yapılacak Kent Müzesi İstiklal’den başlayıp, Kaleiçi’ni de kapsayacak şekilde ele alınmalıdır.” Dedi.
Keysan “Denizli Kent Müzesi için protokol geçtiğimiz günlerde imzalandı. Yıllardır atıl durumda bulunan, endüstri meslek lisesi taş atölyelerinin olduğu bölgede yapılacak kent müzesi için ikinci protokol umarım ki gecikmeden hayata geçirilir. (ilk protokol bundan 9 yıl önce Zorlu Holding ile imzalanmıştı).
Yıllar önce, anlamsız bir inat uğruna yıkılan okulun yerine yapılacak kent müzesinin, bölgeye önemli bir hareketlilik getirmesi hayati bir önem taşımaktadır. Mesai saatleri dışında karanlığa gömülmeyecek, yıllardır kan kaybeden İstiklal- Çınar- Bayramyeri – Kaleiçi aksına katkı sağlayacak bir çalışma Denizli’nin bir turizm kenti olmasının da önünü açacaktır. (Bugün; Denizli maalesef, milyonlarca turist gelen ancak turizm kenti olamayan bir il konumundadır.)
Öte yandan ; Denizli Büyükşehir Belediyesi , Denizli Kaleiçi Muhtelif Sokakları Üst Örtü Projesi ve Cephe Sağlıklaştırma Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanmaktadır.
Bugün; kent müzesi için,meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının sürece dahil edilmesi sevindirici olsa da, bence bu ortak çalışma İstiklal’den başlayıp, Kaleiçi’ni de kapsayacak şekilde ele alınmalıdır. (İstiklal’de çürük bir diş gibi kalan Orman Bölge Müdürlüğü, 10 Nisan karakolu, Halk Kütüphanesi ile Meserret- Sevgi Sokağı- Eflatun Sokağın olduğu bölge, eski Çınar karakolu, yıkılan Kız Meslek Lisesi , Bayramyeri ve Kaleiçi) Bölgeye ekonomik hareketlilik getirebilmek için, Denizli Ticaret Odası- Sanayi Odası ve esnaf odalarının da katılımı sağlanmalıdır.
Böyle bütünlüklü bir çalışma yapılmadığı takdirde, Kent Müzesi mesai saatleri dışında kapalı Valilik ve Pamukkale Kaymakamlığı- ucube bir otopark-atıl eski DSİ arazi arasına sıkıştırılıp kalacaktır.
Orman Bölge Müdürlüğü, 10 Nisan Polis Karakolu, Halk Kütüphanesi, Çınar Karakolu, Vali Vefki Ertürk Kız Meslek Lisesi, Şehit Öğretmen Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi , DSİ , Öğretmenevi’nin ve Özel İdare İşhanı’nın yıkıldığı SGK, Tapu, Milli Eğitim Müdürlüğü gibi çok sayıda kamu kurumunun taşındığı göz önünde bulundurulduğunda bu bölgenin ticari anlamda kan kaybettiği yadsınamaz bir gerçektir.” Dedi.