

Denizli C. Başsavcılığından alınan talimatlar ile, 1- 02.08.2021-08.08.2021 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde, “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan haklarında yakalama emri bulunan ve örgütün hücre evlerinde saklandıkları tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda;(2) şahıs yakalanmış, adli makamlara sevk edilen (2) şahıs TUTUKLANMIŞTIR.
İl Geneli PKK/KCK Terör örgütüne yönelik icraatlar :
Denizli C. Başsavcılığından alınan talimatlar ile, 1-02.08.2021-08.08.2021 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde, “PKK/KCK Terör Örgütü” ile ilgili olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında; Ülkemiz genelinde meydana gelen Orman yangınları ile ilgili olarak sosyal medya hesapları üzerinden “Ateşin Çocukları” isimli sosyal medya adresi üzerinden terör örgütünün propagandasını yaptığı tespit edilen (1) şüpheli şahıs yakalanmış, yakalanan şahıs hakkında adli makamlarca işlem yapılmıştır.
Kaçakçılık ve Organize Suçları:
Denizli C. Başsavcılığından alınan talimatlar ille, 1-02.08.2021-08.08.2021 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde, ilimiz genelinde “Tütün ve Tütün Mamulleri”, “Emtia Kaçakçılığı” ile her türlü kaçakçılığın önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, (2) şüpheli şahıs yakalanmış, iş yerlerinde yapılan aramalarda, üzerinde herhangi bir TAPDK bandrolü bulunmayan 5.560 adet dolma sigara, 13,30 kg kıyılmış tütün ile 9 adet kaçak cep telefonu ele geçirilmiştir. Yakalanan (2) şüpheli şahıs hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli makamlarca işlem yapılmıştır.
Kaçakçılık konuları ile her türlü kaçakçılığın önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonlar esnasında yapılan aramalarda, 2 Adet Ruhsatsız Tabanca ve 1 adet şarjör ele geçirilmiş, (2) şüpheli şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şüpheliler hakkında 6136 SKM Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında kanun kapsamında adli makamlarca işlem yapılmıştır.