reklam
reklam
hava 26° Çoğunlukla Bulutlu
DOLAR 21,2468 % % 1.37
EURO 22,8182 % % 1.56
GRAM ALTIN 1.329,43 % % 1,24
ÇEYREK A. 2.173,62 % % 1,24
BITCOIN 26.691,99 % -1.91
reklam
Google News

Bedelli askerlik yönetmeliğinde değişiklik

Son Güncelleme :

03 Mayıs 2022 - 8:28

/ 43 views kez okundu.
reklam
Bedelli askerlik yönetmeliğinde değişiklik
reklam

Resmî Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelik doğrultusunda, milletvekili seçilen vatandaşlardan askerlik hizmetini yapmamış olanların, üyelikleri sürdüğü müddetçe yoklama kaçağı veya bakaya olsalar da her türlü askerlik işlemleri ertelenebilecek.

Kurada çıkmayanlara yeni hak yok

Bedelli askerliğe başvurduğu sene içerisinde vazgeçenlerden aynı sene içinde yeniden faydalanmak isteyenlerin başvuruları alınacak. Bedelli askerliğe müracaat ettiği yılın son başvuru zamanından sonra vazgeçenlere ise yeni bir başvuru hakkı tanınmayacak. Öte yandan, kurada çıkmayanlara da yeni bir başvuru hakkı tanınmayacak.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Bedelli askerlik yönetmeliğinde değişiklik!

Dövizle askerlik hizmetinden yararlanacak olan vatandaşların yapacağı ödemenin miktarı, güncel kur üzerinden hesaplanarak sunulacak. Buna göre, dövizle askerlik hizmetinden yararşanacak yükümlülerin ödeyeceği miktar, Merkez Bankası tarafından döviz miktarının yatırılacağı gün tespit edilen avro alış kuruna göre hesaplanacak. Mevcut düzenlemede ise senenin ilk günü tespit edilen kura göre yapılıyordu.

reklam